Un barbat in varsta de 36 ani, din judetul Vaslui, a fost arestat joi in baza unui mandat european emis de autoritatile din Torino, Italia. Potrivit Agerpres, Stefan Petru Ciuca a fost condamnat in Italia pentru viol comis asupra unei fetite de zece ani.

Din 2003, cand a comis fapta, vasluianul a fugit din Italia, fiind cercetat, judecat si condamnat in lipsa, iar acum autoritatile italiene solicita extradarea acestuia la Torino pentru a-si ispasi pedeapsa.

Dupa doi ani de cercetari, judecatorii din Italia au dispus condamnarea barbatului la sase ani de inchisoare. Parchetul din Torino a emis un mandat european de arestare pe numele sau, care a fost transmis pentru punerea in aplicare Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Procurorii de aici au emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele barbatului. El a fost ridicat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale de la domiciliul sau din municipiul Vaslui si prezentat la Curtea de Apel Iasi, in vederea intocmirii formalitatilor privind extradarea in Italia, a informat joi Mihalea Straub, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

Barbatul poate solicita instantei italiene rejudecarea cauzei in cazul in care se considera nevinovat.