Cel putin 19 oameni au murit si alti 71 au fost raniti, duminica dimineata, dupa deraierea unui tren intr-o regiune muntoasa din estul Chinei, informeaza agentia de stat Xinhua, care precizeaza ca o alunecare de teren a avariat liniile de cale ferata, transmite AFP.

Trenul, care se deplasa de la Shanghai catre orasul turistic Guilin, din sudul Chinei, a dereiat in jurul orei locale 2.00 AM, in provincia Jiangxi, a informat Ministerul Transporturilor Feroviare. Locomotiva si mai multe vagoane ale trenului au deraiat, altele s-au rasturnat, dupa ce au sarit de pe sinele recent afectate de o alunecare de teren, relateaza sursa citata.

Echipele de salvare au intervenit pentru descarcerarea persoanelor prinse sub fiarele contorsionate, iar politia a avertizat ca numarul victimelor ar putea sa creasca, avand in vedere ca 11 dintre persoanele ranite sunt in stare grava.

Potrivit autoritatilor, nu se stie inca numarul total de calatori la momentul deraierii, acestea precizand ca 280 de pasageri au fost evacuati pana acum din tren, iar alti 53 au fost scosi de sub vagoane.