Un tanar in varsta de 35 de ani a fost adus la Spitalul Clinic de Urgente Sfantul Ioan dupa mai bine de trei ore de cand a fost calcat de trenul care circula de la Iasi spre Ungheni, informeaza Agerpres.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgente Sfantul Ioan a declarat ca barbatul se afla sub influenta alcoolului si nu a auzit semnalul acustic al barierei dar nici semnalul trenului. El a fost tarat sub locomotiva cativa zeci de metri. Spre surprinderea tuturor, barbatul a scapat cu viata, dar a suferit multiple traumatisme.

Potrivit dr. Tudor Ciuhodaru, in loc sa fie duse la o singura unitate spitaliceasca pentru a li se acorda asistenta medicala, victimele accidentelor din Iasi, si nu numai, sunt plimbate prin municipiul resedinta de judet de la un spital la altul, intrucat in oras nu exista un spital care sa aiba incluse toate departamentele medicale.

Solutia propusa in urma cu aproximativ 20 de ani in urma, o cladire care sa includa toate sectoarele medicale, dotata pe acoperis inclusiv cu o pista de elicopter, a prins contur in urma cu 15 ani cand a fost proiectat imobilul si au inceput lucrarile de construire chiar in curtea Spitalului Clinic de Urgente.

La scurt timp dupa alegerile din 2008, s-a ajuns la consensul ca noua cladire sa functioneze atat un Institut Regional de Oncologie cat si un Spital Clinic de Urgente, urmand ca in 2010 sa fie finalizate lucrarile.