Cei doi studenti la Medicina din Timisoara acuzati ca au ucis si au transat un barbat au fost condamnati, marti, de Tribunalul Timis, la cate 16 ani de inchisoare cu executare, sentinta putand fi atacata cu recurs, transmite Mediafax.

Judecatorul Mircea Cretu, de la Tribunalul Timis, i-a gasit vinovati pe cei doi studenti de omor si de profanare de morminte. El a precizat ca solicitarile de schimbare a incadrarii juridice a faptei, depuse de avocatul familiei victimei si de avocatul lui Sergiu Florea, au fost respinse.

Magistratul a afirmat ca ii condamna pe Sergiu Florea si pe Carmen Bejan la cate 16 ani de inchisoare.

Sentinta poate fi atacata cu recurs in zece zile, la Curtea de Apel Timisoara.

Sergiu Florea si Carmen Bejan, ambii in varsta de 20 de ani, studenti la Universitatea de Medicina din Timisoara, au fost arestati, in 2 august 2009, in cazul barbatului al carui cadavru transat a fost gasit intr-o masina aflata in fata unui camin studentesc.

Sergiu Florea a fost arestat sub acuzatia de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor. In urma audierilor, incadrarea juridica pentru studenta arestata a fost schimbata in omor. Totodata, cei doi au fost supusi unei expertize psihologice la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici", care sa ateste daca au avut sau nu discernamant in momentul in care au comis crima.

Sergiu Florea si Carmen Bejan au fost trimisi in judecata, in luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav si profanare de morminte, ultima incadrare facand referire la faptul ca cei doi l-au transat pe barbatul pe care l-au ucis. Tribunalul Timis a prelungit apoi mandatele de arestare in cazul celor doi.

Totodata, Florea a fost transferat din arestul Politiei Timis la Penitenciarul din Timisoara, iar Carmen Bejan a fost transferata la Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad.

La termenul din 5 martie al procesului, Carmen Bejan a pledat nevinovat, sustinand ca Florea a comis crima si a transat cadavrul victimei.