Un cutremur cu magnitudinea de 7.4 grade s-a produs duminica in provincia indoneziana Aceh, determinand autoritatile sa emita o alerta de tsunami, a anuntat Agentia locala de Meteorologie si Geofizica, citata de AFP.

Potrivit informatiilor furnizate de Institutul geologic american (USGS), cutremurul s-a produs la o adancime de 61.4 km, in regiunea Sumatra de Nord, la o distanta de 220 de km de Banda Aceh si la 1620 nord-vest de capitala indoneziana Jakarta.

AFP precizeaza ca locuitorii din Aceh sunt inca traumatizati de puternicul cutremur de 9.3 grade din 26 decembrie 2004, care a provocat un val tsunami ce a provocat numeroase victime si distrugeri materiale.

Autoritatile au emis alerta de tsunami

"Amenintarea unui tsunami distructiv nu exista, avand in vedere istoricul cutremurelor din regiune. Totusi, exista posibilitatea unui tsunami local care ar putea afecta coastele din regiune, in general pe o suprafata de circa o suta de kilometri de la epicentrul cutremurului", precizeaza institutul american de geologie USGS, citat de Reuters.