UPDATE - Inchiderea maternitatii Spitalului Municipal din Bucuresti este o masura preventiva, a declarat, miercuri pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Bogdan Popescu. Potrivit acestuia, maternitatea va fi inchisa 4 - 5 zile, pentru a se face curat.

"In ultima vreme am fost supraaglomerati. S-a dublat numarul de nasteri pe zi si este normal ca incarcatura bacteriana sa creasca. Exista un numar maxim de germeni admisi in spitale - cinci germeni pe centimetrul patrat. Nu este vorba despre un focar de infectie intraspitaliceasca", a precizat dr. Bogdan Popescu.

El a subliniat ca orice aglomerare atrage o incarcatura bacteriana mai mare si trebuie luate masuri pentru a nu se ajunge la lucruri mai complicate.

Sectia de ginecologie a Spitalului Municipal din Capitala s-a inchis dupa ce s-a constatat ca nivelul bacteriologic depaseste maximul admis.

Pacientele care pot fi externate vor fi trimise acasa, iar cele care mai au nevoie de ingrijiri medicale vor fi transferate la alte sectii.