Cantaretul Florin Chilian a fost condamnat, joi, de Judecatoria Cluj-Napoca, la un an si zece luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce in iulie 2006 a condus baut si a provocat un accident. Sentinta nu este insa definitiva, informeaza Mediafax.

Ana Maria Georgescu, fosta iubita a lui Chilian, a depus marturie impotriva artistului, in cadrul procesului.

Ana Maria, cunoscuta pentru melodia "Ochii tai", a fost convocata cu mandat de aducere, pentru ca la termenele anterioare a refuzat sa se prezinte.

Fosta prietena a folkistului a relatat judecatorului ca in noaptea de 23 spre 24 iulie 2006, Chilian s-a certat in doua randuri cu politistii. Prima altercatie a avut loc in cartierul Dambu Rotund, la petrecerea unde au fost invitati, la unul din prietenii Ana Mariei.

Fiind sub inflenta alcoolului, la iesirea de la petrecere, Chilian a inceput sa adreseze injurii catre o patrula de politie si a refuzat sa se legitimeze.

In aceeasi noapte, Ana Maria a fost sunata de Florin Chilian, care tamponase masina, dupa ce se urcase baut la volan.

Tanara le-a relatat judecatorilor ca a fost batuta de mai multe ori de Florin Chilian, iar in seara respectiva a luat un taxi si a mers spre iesirea din Cluj catre Cojocna, unde l-a vazut pe Chilian aplecat la roata din fata stanga, unde masina era tamponata.

"A inceput sa strige ca eu sunt de vina si apoi sa ma loveasca. Mergea la masina, incerca sa schimbe roata lovita, apoi venea, spunea ca eu sunt de vina pentru toate astea si ma agresa. Apoi din nou mergea la masina. M-a lovit din nou cu palma, am cazut si m-am lovit la cap de bordura", a povestit cantareata judecatorilor.

Ea a precizat ca, dupa ce s-a lovit la cap, i s-a facut rau, iar vecinii au chemat Politia.