Cel putin 20 de persoane au murit luni dimineata, dupa ce doua trenuri s-au ciocnit in Belgia. Coliziunea a avut loc in apropierea garii Hal, o suburbie din sud-vestul Bruxelles-ului, informeaza AFP. "Sunt cel putin 20 de morti", a declarat primarul din Hal, Dirk Pieters.

"Doua trenuri s-au ciocnit cu putin timp inainte de ora 8:30, la iesirea din gara Hal, pe rutele care fac legatura cu Bruxelles. Exista persoane grav ranite", a declarat pentru Le Figaro purtatorul de cuvant al companiei nationale de cai ferate, Anne Woygnet, care nu a putut confirmat insa bilantul victimelor.

"Ar putea fi vorba despre o coliziune frontala intre trenuri care transportau persoane care mergeau la lucru in Bruxelles sau care se intorceau de la munca", a precizat oficialul.

Accidentul a avut loc la o ora de varf, pe linia Mons-Bruxelles. Traficul trenurilor internationale de mare viteza Thalys si Eurostar este intrerupt la Bruxelles, au anuntat cele doua companii feroviare.

Planul de urgenta a fost declansat, persoanele usor ranite au fost transferate intr-un centru sportiv din Hal. Potrivit publicatiei belgiene La Libre, patru persoane sunt inca blocate in tren.

Pe Twitter, Cedric, unul dintre pasagerii care au fost martori ai coliziunii, a postat fotografii cu cele doua trenuri.