O masina a delegatiei Cehiei, venite la Saptamana Mondiala a Orientarii, de la Miercurea Ciuc, a fost implicata, joi seara, intru-un accident rutier, in urma caruia un barbat si-a pierdut viata, informeaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Harghita, Gheorghe Filip, soferul de 27 de ani, cetatean ceh, conducea un autotransporter pe DN 13 A si se indrepta catre Miercurea Ciuc. La un moment dat, acesta nu a adaptat viteza la conditiile de drum acoperit de zapada, vehiculul a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de un autoturism Dacia, care circula regulamentar. In urma impactului, soferul Daciei, un barbat de 54 de ani, din Miercurea Ciuc, a murit pe loc, pentru scoaterea sa din masina fiind nevoie de interventia echipei de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Harghita.

Circulatia pe DN 13 A, de la Miercurea Ciuc la Vlahita, a fost intrerupta timp de o ora pentru efectuarea cercetarilor la fata locului.

Soferul ceh va fi cercetat pentru ucidere din culpa.

Seful Directiei Judetene de Sport Harghita, Csiki Andrei, a confirmat ca este vorba despre o masina care insoteste echipa de orientare pe schiuri a Cehiei, prezenta la competitiile internationale de la Miercurea Ciuc. 'Este neplacut pentru noi si cu siguranta ii va afecta pe sportivii din delegatia Cehiei', a spus Csiki Andrei.

Aproximativ 450 de sportivi din 25 de tari participa la Miercurea Ciuc la 'Saptamana Mondiala a Orientarii', cea mai importanta competitie de sporturi de iarna gazduita de Romania in ultimul deceniu.