Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a recomandat sambata bucurestenilor care se afla in afara Bucurestiului sa revina in aceasta seara acasa, avand in vedere conditiile meteorologice dificile.

"Cine poate sa se intoarca astazi, sa o faca, pentru ca maine s-ar putea sa fie mult mai dificil", a spus el, la Antena 3, avertizand asupra posibilitatii blocarii unor artere din Capitala.

Pe de alta parte, Politia atrage atentia soferilor care circula in judetele afectate de Codul Portocali de viscol ca, ca, inainte de a pleca in calatorie, sa se intereseze asupra traseului ales, precum si despre conditiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitata, sa adapteze viteza la conditiile de drum, sa pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta si sa nu actioneze brusc mecanismele de directie si franare ale masinii".

Circulatie restrictionata pentru vehiculele grele

Circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone a fost interzisa pe drumurile nationale din judetele Gorj, Mehedinti, Valcea, Dolj, Olt si Teleorman in intervalul 6 februarie, ora 18.00 – 07 februarie, ora 18.00 si in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati si Ilfov in intervalul 7 februarie, ora 06.00 – 8 februarie, ora 06.00.

Conform informatiilor furnizate de catre Administratia Nationala de Meteorologie, in intervalul 6 februarie, ora 18.00 – 7 februarie, ora 18.00 in judetele Gorj, Mehedinti, Valcea, Dolj, Olt si Teleorman va ninge abundent, iar stratul de zapada ce se va depune va depasi 30 – 40 de centimetri.

In intervalul 07 februarie, ora 06.00 – 8 februarie, ora 06.00 in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati si Ilfov (inclusiv in municipiul Bucuresti) va fi viscol puternic, determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii si troienirea zapezii.

Masuri adoptate de Directia Politiei Rutiere (potrivit centrului Infotrafic):

  • intensificarea activitatii de colaborare cu administratorii drumurilor publice
  • verificarea in trafic a vehiculelor grele in ceea ce priveste dotarea corespunzatoare, atunci cand deplasarea se efectueaza pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei
  • dispunerea masurii de inchidere temporara a circulatiei rutiere pe soselele din zonele afectate, cu consultarea administratorului drumului, in scopul evitarii riscului de producere a blocajelor de trafic;