Drumul European 584 (Braila-Slobozia) a fost blocat aproape 16 ore dupa ce, miercuri seara, o cisterna incarcata cu gaz petrolier lichefiat s-a rasturnat pe raza localitatii brailene Valea Canepii.

Deoarece incarcatura era extrem de inflamabila, autoritatile au luat masura evacuarii populatiei pe o raza de 600 metri in jurul locului producerii accidentului, in total fiind mutate 14 familii. In operatiunea de prevenire a unui dezastru ca cel de la Mihailesti au fost implicati zeci de politisti, pompieri, reprezentanti ai Garzii de Mediu si ai Autoritatii Rutiere Romane, coordonati de prefectul judetului.

Cisterna, cu o capacitate de 20 tone, apartine unei firme din Bulgaria si transporta GPL din Galati spre Kosovo. Soferul spune ca pe raza localitatii Valea Canepii a fost orbit de farurile unui autovehicul ce circula din sens opus si a pierdut controlul volanului. In derapaj, autocisterna a rupt un stalp de telefonie si a avariat gardul unei gospodarii.

Autocisterna a fost ridicata pe pozitie a doua zi, incarcatura fiind mutata in conditii de siguranta intr-o alta cisterna. Circulatia a fost reluata pe DE 584, joi dupa-amiaza, pana atunci soferii fiind directionati sa foloseasca rute ocolitoare.