Un avion al companiei Carpatair cu 30 de pasageri la bord a iesit, miercuri noapte, de pe pista Aeroportului Iasi si s-a oprit in zapada, incidentul petrecandu-se in momentul aterizarii. Niciun pasager nu a fost ranit, dar un calator a suferit un atac de panica, potrivit Mediafax.

Aeronava venea dinspre Bari (Italia) si urma sa aterizeze la Bacau, insa, din cauza vremii nefavorabile, aeronava a fost directionata catre Iasi.

In jurul orei 23.00, in momentul contactului cu pista Aeroportului din Iasi, avionul si-a schimbat brusc directia de mers, iesind de pe pista si oprindu-se in zapada.

"Dupa aterizare, avionul a parasit pista catre dreapta intr-un unghi de aproximativ 15 - 20 de grade pe banda de siguranta din apropierea pistei. S-a oprit natural pe zapada", a declarat, joi, directorul Aeroportului din Iasi, Marian Vasile.

Potrivit acestuia, niciunul dintre cei 30 de pasageri nu a fost ranit, insa unul dintre calatori a suferit un atac de panica.

Marian Vasile a afirmat ca, in momentul aterizarii, pista era curata si ca, deocamdata, nu se cunosc motivele acestui incident.

"O comisie de ancheta de la Bucuresti va analiza acest caz. Aeronava este intacta si se afla inca pe aeroport, urmand sa fie scoasa din zapada", a afirmat Marian Vasile.

El a adaugat ca toti cei 30 de pasageri au fost imbarcati in microbuze si transportati la Bacau.