Judecatorii au decis, luni, prin sentinta definitiva, condamnarea la sase ani a britanicului Ali Imran pentru uciderea intr-un accident rutier a regizorului Cristian Nemescu, a sunetistului Andrei Toncu si a taximetrului Dumitru Arustei, in luna august 2006, informeaza Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti a respins astfel recursul cetateanului britanic Ali Imran, mentinand solutia instantei inferioare.

De asemenea, instanta a dispus ca britanicul Ali Imran sa plateasca daune mai mari cu 30.000 de lei si, respectiv, 20.000 de lei familiilor taximetristului si a sunetistului Andrei Toncu. Aceste sume se adauga la cele dispuse de instanta inferioara, de 28.000 de lei daune morale partilor civile din dosar si cate jumatate de milion de lei daune morale catre rudele victimelor.

Sentinta a fost atacata cu recurs, la Curtea de Apel Bucuresti, care s-a pronuntat luni definitiv in procesul lui Imran.

In accidentul produs, in noaptea de 25 spre 26 august 2006, au murit regizorul Cristian Nemescu (27 de ani) si inginerul de sunet Andrei Toncu (28 de ani), precum si taximetristul Dumitru Arustei (24 de ani).

Cei trei se aflau in taxi, cand autoturismul Porsche Cayenne, condus de Ali Imran, a trecut pe culoarea rosie a semaforului, lovindu-i in plin, intrand in intersectia de la podul Eroilor.

Taximetrul circula regulamentar dinspre Academia Militara catre strada Berzei.

Imran se afla in Romania cu afaceri si in seara accidentului venea de la un club si se indrepta spre altul, potrivit declaratiilor aparatorilor britanicului.

Totodata, avocatii declarau ca toate testele facute britanicului au demonstrat lipsa alcoolului sau a drogurilor din organism, fapt confirmat de anchetatori.

Ultima creatie a lui Nemescu si Toncu - "California Dreamin' (Nesfarsit)" - si-a adjudecat, in luna mai 2007, Premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes. Lungmetrajul cu Armand Assante si Razvan Vasilescu in rolurile principale a fost distins cu peste 20 de premii internationale si nationale.