Ionel Mantog, directorul campaniei prezidentiale a PD-L din Gorj, este anchetat de procurori pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, a declarat Cosmin Semenescu, procurorul care ancheteaza accidentul provocat marti de reprezentantul democrat-liberalilor, anunta Agerpres.

Fostul lider al PD-L Gorj a fost implicat marti intr-un accident de circulatie pe raza localitatii Pieptani, comuna Calnic. Potrivit IPJ, Ionel Mantog a efectuat cu autoturismul BMW pe care il conducea o depasire neregulamentara si a izbit in plin o ambulanta care circula din sens opus si avea semnalele luminoase in functiune.

In urma accidentului, o persoana a decedat, iar alte patru au fost ranite. Cel care a murit este bolnavul din salvare, un barbat in varsta de 57 de ani, din comuna Catunele, care era transportat la Spitalul din Targu Jiu cu suspiciune de infarct. In ambulanta se mai aflau, pe langa sofer, o asistenta medicala, precum si sotia celui care a decedat. Atat Ionel Mantog, cat si ceilalti trei raniti au fost supusi unor investigatii medicale, fiind internati imediat.

Ionel Mantog a fost transferat, miercuri, la Spitalul Militar din Bucuresti, dupa ce le-a cerut medicilor permisiunea de a-si continua investigatiile medicale in Capitala. In urma accidentului, el are un traumatism cranio-facial inchis, care, potrivit medicilor, nu ii pune viata in pericol.

In ce priveste derularea campaniei prezidentiale, Cosmin Popescu, presedintele PD-L Gorj, a precizat ca atributiile ce-i reveneau lui Ionel Mantog vor fi preluate de el si de ceilalti colegi de partid.