UPDATE Ora 17.15 O delegatie a sindicalistilor de la metrou a plecat spre sediul Ministerului Transporturilor sa discute cu ministrul Radu Berceanu, a declarat presedintele Uniunii Sindicatelor Liber Metrou, Ion Radoi, potrivit NewsIn.

"Mergem la negocieri, dar ne invita sa puna aceeasi placa ca abia in ianuarie sau februarie vom putea negocia salariile. Iar o sa ne citeasca acea lege prin care contractul colectiv de munca se renegociaza numai dupa aprobarea bugetului", a declarat Ion Radoi, precizand ca nu crede ca in urma discutiilor pe care le va avea cu ministrul Berceanu va obtine vreo majorare a salariilor.

Radu Berceanu a spus ca marti, la ora 15.00, a invitat sindicalistii la negocieri, insa s-au prezentat doar trei persoane fara mandat, precizand ca ii asteapta in continuare pe acestia sa vina sa discute.

Angajatii de la metrou si-au reluat activitatea, la ora 16.00, dupa ce 55 de trenuri nu au circulat in intervalul orar 05.00-16.00, ca urmare a grevei generale, traficul rutier fiind grav afectat, chiar daca RATB a suplimentat capacitatea de transport cu 200 de de autobuze, troleibuze si tramvaie.

Potrivit presedintelui Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, metroul este folosit zilnic de 650.000 de oameni, in intervalul 05.00-16.00 peste 300.000 de persoane calatorind cu acest mijloc de transport.

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a declarat marti dimineata ca salariile angajatilor de la metrou sunt foarte bune si ca singura dorinta a sindicalistilor este de a folosi aceasta perioada electorala. "Cei 4.200 de angajati de la metrou sunt in mod evident condusi catre scopuri mai mult politice, decat sindicale, de Ion Radoi. Salariile dumnealor sunt foarte bune. Venitul mediu brut la metrou este de 3.600 de lei. Venitul net mediu este de 2.600 de lei", a subliniat ministrul.