Mai multe artere din Capitala vor fi blocate, in perioada 24-28 octombrie, in contextul manifestarilor religioase din aceste zile si a numarului mare de pelerini sositi in Bucuresti pentru sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou si pentru a se inchina la cinci racle cu moaste ale sfintilor, anunta Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a precizat ca sambata, intre orele 10:00 si 12:00, vor fi blocate strazile Bibescu Voda, Serban Voda si cele din zona Dealului Mitropoliei.

In acelasi interval orar, va mai fi blocata strada Sfintii Apostoli, unde se afla Biserica Domnita Balasa, de unde vor fi aduse moastele Sfantului Grigorie de Nyssa, fratele Sfantului Vasile cel Mare.

Potrivit lui Ciocan, strazile din zona Dealului Mitropoliei vor fi blocate timp de cinci zile, pe teren urmand sa fie prezenti 150 de politisti, in sectoarele 3, 4 si 5.

Pelerinii se vor putea inchina la hramul Catedralei Patriarhale din Bucuresti, Cuviosul Dimitrie cel Nou, in perioada 24-29 octombrie, la cinci racle in care se afla moaste ale sfintilor, doua fiind aduse din Grecia si de la Viena, restul din Capitala.

O parte din moastele Sfantului Vasile cel Mare vor fi aduse de la Atena de catre o delegatie a Sfantului Sinod al Bisericii Greciei, condusa de Inalt Preasfintitul Mitropolit Ierotheos de Limnos. De asemenea, vor fi asezate spre inchinare o parte din moastele Sfantului Grigorie de Nazianz, prietenul Sfantului Vasile cel Mare, oferite in dar pentru aceasta sarbatoare de catre Arhiepiscopia de Viena, Austria, si o parte din moastele Sfantului Grigorie de Nyssa, fratele Sfantului Vasile cel Mare, moaste care se afla in prezent la Biserica Domnita Balasa din Bucuresti.

Totodata vor fi scoase in baldachinul din curtea Patriarhiei moastele sfintilor Dimitrie cel Nou si ale sfintilor imparati Constantin si Elena, raclele sfintilor aflandu-se in incinta Catedralei Patriarhale.

Moastele Sfantului Vasile cel Mare se vor intoarce la Atena, in 29 octombrie, iar moastele Sfantului Grigorie de Nazianz si ale Sfantului Grigorie de Nyssa raman definitiv in Bucuresti.