Un vagon al trenului rapid Bucuresti-Iasi a deraiat duminica in judetul Galati, in dreptul localitatii Berheci. Este vorba de al treilea vagon al garniturii. Trenul ar fi trebuit sa ajunga la Iasi la ora 19.00, transmite Antena 3.

''La ora actuala stim ca trenul a iesit de pe linie. Un macaz nu a functionat cum trebuia. Nu sunt raniti grav, din cate stim pana acum'', a declarat prefectul judetului Galati, Claudiu Branzan.

Exista doua posibile cauze ale accidentului: o defectiune tehnica la linie sau la boghiu sau actionarea macazului de catre impiegatul de miscare, in timp ce trenul circula, spune seful Politiei Transporturi Galati, citat de Mediafax.

Prefectul judetului Galati, Claudiu Branzan, a spus ca din primele informatii reiese ca la circa 300 de metri de locul accidentului pe aceeasi linie se afla oprita o alta garnitura, astfel ca este posibil ca in acest caz sa fie vorba despre o eroare umana.

Calatorii vor fi transportati pana la destinatie cu autobuzele.

Update: Cinci trenuri vor avea intarzieri de aproximativ 60 de minute din cauza incidentului de la Berheci, si anume Rapid 661 Bucuresti Nord–Iasi, Rapid 662 Iasi-Bucuresti, Personal 6314 Iasi-Tecuci, Personal 6315 Tecuci-Iasi si Accelerat 1966 Galati–Iasi, anunta CFR Calatori.