Trei vagoane ale unui tren de marfa incarcat cu produse petroliere au deraiat luni dupa-amiaza, in dreptul localitatii Boju, in judetul Cluj. Nu s-au inregistrat victime. Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat in zona in care a deraiat trenul, pentru a preveni izbucnirea unui incendiu, dupa ce din vagoanele-cisterna care au deraiat s-au scurs produse petroliere.

UPDATE (ora 19:22): Trei trenuri au fost anulate si alte doua stationeaza, in urma accidentului din judetul Cluj. CFR a anuntat ca trenurile Accelerat 1634, pe relatia Cluj Napoca-Brasov, Accelerat 3086 Cluj Napoca-Teius si Personalul Teius -Cluj Napoca au fost anulate. De asemenea, trenul Accelerat 1745, care circula pe relatia Bucuresti - Baia Mare si Personalul 3613\-2, care circula pe ruta Vintu de Jos - Cluj Napoca, stationeaza in gara Campia Turzii de la orele 16.57, respectiv 17:21, anunta NewsIn.

Purtatorul de cuvant al ISU Cluj, Andrei Biris, a declarat, pentru Mediafax, ca, in urma deraierii, "s-au produs scurgeri de produse petroliere, dar nu exista un pericol major". Vagoanele trenului care a deraiat erau incarcate cu motorina si benzina.

Circulatia feroviara intre Cluj Napoca si Campia Turzii este blocata.

Este cel de-al doilea tren care deraiaza in acceasi zi, dupa Acceleratul Timisoara-Bucuresti, care a sarit de pe sine noaptea trecuta. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat ca, din primele cercetari, Acceleratul Timisoara-Bucuresti ar fi deraiat din cauza unei maini criminale.

In plus, tot luni dupa-amiaza, o locomotiva a lovit un camion pe Drumul Judetean 720B din judetul Dambovita. Accidentul nu s-a soldat cu victime, insa traficul in zona a fost blocat.