Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a organizat, sambata, un exercitiu pentru a-si testa capacitatea de a reactiona dupa un cutremur major, care ar lovi Capitala, transmit televiziunile de stiri.

Echipe de pompieri, ambulanta, politia comunitara, SMURD si ISU participa la exercitiu. Mai mult, vor fi prezente si echipaje de interventie de la ApaNova, Distrigaz, RADET si Electrica.

Potrivit scenariului, mai multe cladiri s-ar fi prabusit, in urma unui cutremur de 7,5 pe scara Richter, peste 400 de persoane fiind prinse sub daramaturi.

Simularea are loc in patru zone din capitala, printre care bulevardul Magheru si centrul vechi al Bucurestiului. Persoanele evacuate vor fi duse in zona Unirii.

Prima decizie pe care ar trebui sa o ia primaria intr-o situatie reala ar fi interzicerea transportului individual, au declarat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Prefectul Capitalei, Cristian Atanasoaei, a explicat ca exercitiul a urmarit viteza de reactie a autoritatilor, astfel incat intr-o situatie reala numarul de victime sa fie cat mai mic.

"A fost bine, dar este loc si de mai bine. Imi exprim ingrijorarea pentru ca nu toate sectoarele s-au implicat la fel in sprijinirea comitetelor locale pentru situatii de urgenta", a declarat prefectul, citat de Mediafax.

El a precizat ca primariile cele mai dezinteresate sunt sectoarele 4 si 5. Reprezentantii tuturor institutilor implicate au recunoscut ca intr-o situatie reala interventia lor ar fi mult mai dificila.