Trei persoane au murit, iar o alta a fost ranita dupa ce o masina a fost lovita de un tren personal, luni dimineata, la o trecere de cale ferata din zona localitatii Lovrin, din judetul Timis, un vagon al trenului luand foc la scurt timp dupa accident, anunta Mediafax.

Cele trei persoane decedate se aflau in masina, iar persoana grav ranita este soferul autoturismului, acesta fiind transportat la Spitalul Municipal din Timisoara, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Timis, Sergiu Rus.

"Trei femei cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani au decedat dupa ce masina in care se aflau nu a respectat semnalizarea din dreptul intersectiei cu calea ferata, in zona localitatii Lovrin. Masina a fost lovita de un tren, soferul fiind transportat la spital in stare grava. Trecerea era semnalizata corespunzator, insa nu era prevazuta cu bariera", a precizat Rus.

Conform reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Banat, dupa eliberarea caii ferate trenul s-a pus din nou in miscare, iar la aproximativ 500 de metri de locul accidentului unul dintre vagoane a luat foc, cei patru mecanici care se aflau in tren reusind sa scape nevatamati.

"Dupa interventia echipei de descarcerare si dupa degajarea liniei ferate, automotorul, compus din trei vagoane, s-a pus din nou in miscare. La aproximativ 500 de metri de la locul accidentului, o defectiune la sistemul hidraulic de la cel de-al doilea vagon a facut ca uleiul sa se scurga pe motor si a luat foc. Cei patru angajati care se aflau in tren nu au patit nimic, pompierii reusind sa stinga incendiul”, a declarat ofiterul de serviciu al ISU Banat.

Trenul implicat in accident este un personal care circula pe relatia Timisoara-Periam si in care nu se aflau calatori.