Locuitorii Statelor Unite ar putea beneficia de un vaccin impotriva gripei porcine A H1N1 la jumatatea lunii octombrie. Afirmatia ii apartine secretarului de stat insarcinat cu sanatatea, Kathleen Sebelius. Potrivit aceleiasi surse din momentul efectuarii injectiei, vor mai trece inca 5 saptamani pana cand persoana vaccinata va dobandi imunitate fata de virusul A H1N1. Un comitet consultativ al guvernului SUA a precizat ca la toamna este asteptata o crestere a numarului de cazuri, astfel ca trebuie pregatita vaccinarea a 160 de milioane de oameni, relateaza AFP.

Oamenii de stiinta britanici se tem insa ca antidotul nu va fi suficient testat, fapt care ar putea pune in pericol viata pacientilor. Neurologii din Anglia sustin ca un vaccin similar este suspectat ca a provocat o boala neurologica rara (sindromului Guillain-Barre) si decesul a 25 de pacienti in SUA, in 1976. Sindromului Guillain-Barre este o boala ce ataca nervii periferici care provoca paralizie si incapacitatea de a respira, informeaza Dailymail.

Epidemia de gripa porcina a facut in statele unite 477 de morti. Conform datelor recente ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in acest moment exista 177.457 de pacienti infestati cu virusul gripei porcine. In intreaga lume gripa a ucis pana acum 1.462 de persoane.