Alimentele modificate genetic vor deveni o necesitatea pentru consumatorii din Marea Britanie. Afirmatia ii apartine lui Hilary Benn, ministrul mediului, care atrage atentia asupra faptului ca in acest moment Anglia produce doar 61% din consumul de alimente al populatiei.

Afirmatiile lui Hilary Benn au fost impartasite si de opozitia conservatoare. Membrii partidului Conservator sustin ca deficitul comercial al Marii Britanii in domeniul alimentar si al bauturilor a sporit cu 52% intre 1998 si 2007, reprezentand aproximativ 15,2 miliarde de lire sterline.

In acest context, Hilary Benn, ministrul mediului sustine ca Marea Britanie va trebuie sa gasesca alternative care ar putea creste productivitatea in domeniul alimentar. De asemnea Benn i-a indemnat indemnat pe englezi sa reduca cantitatea de alimente pe care acestia o arunca fara sa o consume, cantitate estimata la 6,7 milioane de tone de produse in valoare de 10 miliarde de lire sterline.

Ministrul mediului sustine ca de vina sunt supermermarketurile care eticheteaza produsele atat cu inscriptia a se consuma de preferinta inainte de cat si cu inscriptia a se consuma pana la data de, fapt care creeaza confuzie in randul consumatorilor, relateaza Financial Times.