Cel putin patru masini capcana au explodat luni dimineata in Irak, ele provocand moartea a zeci de persoane si ranirea altor cateva sute, informeaza BBC.

Doua camioane au explodat in satul siit Khaznah, aflat la 20 km est de Mosul, cel putin 23 de persoane fiind ucise in urma atacurilor. Peste 100 de oameni au fost raniti. Toti cei ucisi erau civili, deoarece masinile capcana nu se aflau in apropierea unor sectii de politie sau a unor baze militare.

BBC precizeaza ca deflagratiile au fost atat de puternice incat 30 de case din sat au fost complet distruse.

Alte doua masini au explodat in apropierea unor santiere din Bagdad. Bilantul: cel putin 16 persoane au murit, in timp ce alte cateva zeci au fost ranite.

Tinta atacurilor pare sa fi fost muncitorii zilieri, care se aduna in mod obisnuit in apropierea santierelor, in cautare de munca.

Atentatele de luni s-au produs la exact o luna dupa ce trupele americane s-au retras de pe strazile irakiene. BBC precizeaza ca atacurile vin intr-un moment in care increderea irakienilor in capacitatea guvernului lor de a asigura securitatea tarii este in scadere.