Traficul rutier pe Autostrada Soarelui se desfasoara, vineri, cu dificultate pe sensul de mers catre litoral, la fel ca la fiecare sfarsit de saptamana din perioada sezonului estival, in zona orasului constantean Cernavoda formandu-se o coloana de masini de peste trei kilometri, anunta Madiafax.

Potrivit sefului Biroului Drumuri Nationale si Europene din cadrul Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Constanta, comisarul Tudorel Dogaru, valorile de trafic pe autostrada Bucuresti - Constanta sunt din nou crescute, ca la fiecare sfarsit de saptamana, cand mii de turisti vin sa-si petreaca week-end-ul la mare.

Vineri dimineata, pe DN 22C si la terminarea Autostrazii Soarelui erau coloane de masini pe o distanta de peste trei kilometri.

Politistii recomanda ca ruta alternativa DN 2 Bucuresti - Urziceni si in continuare DN 2A Slobozia - Harsova - Constanta sau Autostrada A 2 Bucuresti - Lehliu si dupa aceea DN 3 Lehliu - Calarasi, trecerea Dunarii cu bacul, si, in continuare, Ostrov - Adamclisi - Cobadin - Basarabi - Constanta.

Comisarul Tudorel Dogaru a precizat ca valori mari ale traficului se inregistreaza si pe DN 39 Constanta - Mangalia, in zona statiunilor Eforie Nord si Eforie Sud, unde s-au format coloane de masini pe cativa kilometri.

Pe ambele drumuri nationale se afla mai multe echipaje ale Politiei Rutiere dotate cu aparate radar, principalele tinte fiind soferii care se hazardeaza in depasiri periculoase. Politistii fac un apel catre soferi sa-si pastreze calmul si sa nu efectueze depasiri decat in situatii de exceptie ori acolo unde drumul le permite.

De asemenea, soferii sunt sfatuiti sa conduca cu o viteza adaptata, sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de vehiculul din fata, sa manifeste prudenta sporita atunci cand pe langa sosea se afla pietoni si sa nu urce la volan obositi, temperaturile ridicate favorizand adormirea la volan.

Hotelierii de pe litoral se asteapta din nou la un week-end plin, care sa depaseasca gradul de ocupare inregistrat la sfarsitul saptamanii trecute.