Politia israeliana recomanda extinderea capetelor de acuzare formulate impotriva fostului premier Ehud Olmert. Potrivit anchetatorilor acesta ar putea fi judecat si pentru frauda si abuz de incredere in dosarul unor numiri abuzive. Raportul a fost transmis procurorului general al statului, Menahem Mazuz.

Potrivit raportelor politiei israeliene Olmert ar fi desemnat abuziv, in perioada in care a ocupat postul de ministru al industriei si comertului (2003-2006), circa 260 de membri ai Partidului Likud in functii in cadrul Centrului de investitii pentru intreprinderi mici si mijlocii. De asemnea fostul premier este suspectat ca, in perioada in care era primar al Ierusalimului (1993-2003), l-ar fi ajutat pe un atreprenor imobiliar sa obtina avize de constructie, beneficiind in schimb de o semnificativa reducere de pret pentru un apartament de lux.

Ehud Olmert a demisionat din functia de prim-ministru pe 21 septembrie 2008 dupa ce a fost inculpat in dosarul Talansky. Procurorii sustin ca Olmert a primit de la omul de afaceri american Morris Talansky "sume importante" si "neautorizate" care au fost utilizate pentru finantarea campaniei electorale a lui Ehud Olmert la primaria Ierusalimului, in 1993, precum si in 1998 si 1999, informeaza AFP.