Un timisorean a aruncat, vineri, cu oua in directia autoturismului premierului Emil Boc, chiar cand pleca din fata Palatului Administrativ, insa ouale nu si-au atins tinta si s-au spart pe trotuarul din fata Consiliului Judetean Timis, transmite NewsIn. Atacatorul a fugit imediat dupa incident.

Emil Boc a declarat ca nu stie cine a aruncat cu oua in masina in care se afla, dar ca, in calitate de premier, este pregatit pentru orice in vremuri de criza. “Nu stiu cine a aruncat cu oua. Ca premier, trebuie sa fiu pregatit pentru orice in aceste vremuri de criza. Un premier trebuie sa-si asume orice. Eu nu am vazut, dar suntem pregatiti sa infruntam orice”, a spus premierul.

Potrivit unor surse din Prefectura (Prefectura si CJ Timis isi au sediul in Palatul Administrativ, n.r.) jandarmii au vazut deja imaginile surprinse de camerele de supraveghere, insa persoana care a aruncat cu oua nu se afla in raza surprinsa de camerele video. Barbatul a fugit imediat de la fata locului si nu a fost prins de catre echipajele de politisti si agenti comunitari care se aflau pe strada.

“Din primele verificari, in cadrul dispozitivului creat de fortele participante nu a fost constatat un astfel de eveniment. Niciun ofiter de protectie sau demnitar nu a fost lovit. Politistii efectueaza verificari pentru a stabili daca a avut loc un astfel de eveniment si daca se va constata ca acesta s-a produs, se vor face verificari pentru identificarea persoanei si tragerea la raspundere a acesteia”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Marinela Apostolache.

Premierul Emil Boc a revenit, vineri dupa-amiaza, la Palatul Administrativ, pentru a sustine o conferinta de presa, dupa ce, in prealabil, a vizitat abatorul Smithfield. Fortele de ordine au fost mobilizate imediat la fata locului. La abatorul Smithfield premierul a intat in hala imbracat in halat si papuci de unica folosinta, respectand astfel masurile de securitate impuse la intrarea in hala unde se proceseaza carnea de porc. Angajatii au montat un banner, la intrarea in companie, pe care ii urau bun venit premierului si echipei sale.

Emil Boc a sosit, vineri la Timisoara, in jurul orei 10:30, cu o cursa de linie, din cauza bugetului de austeritate. “Sunt vremuri mai grele, nu avem bani pentru aeronava speciala. Si vreau sa va spun ca am fost la clasa economic, nu la clasa business”, a precizat premierul. Alaturi de el a fost si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, cu care a vizitat mai multe puncte importante de pe centura de ocolire a Timisoarei, dar a si stat de vorba cu cei care construiesc autostrada Arad-Timisoara si varianta de ocolire a Timisoarei.