Sute de jandarmi si politisti au demarat joi dimineata o actiune desfasurata in cinci judete, pentru destructurarea uneia dintre cele mai mari retele de crima organizata. La operatiunea care urmareste stoparea traficului cu utilaje furate din strainatate au luat parte si patru elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie, scrie Mediafax.

Surse din Politie au declarat pentru agentia de presa citata ca cea mai mare parte a descinderilor a avut loc in localitatea maramureseana Borsa, unde o retea bine organizata este suspectata ca introduce in tara utilaje industriale furate din strainatate, pe care le vinde apoi la preturi mai mici. Este prima actiune de asemenea amploare, care se desfasoara simultan in judetele Cluj, Valcea, Maramures, Timis si Arad si la care participa Politia de Frontiera, Brigada Speciala de Interventie, printre care se afla si jandarmi din fosta unitate Acvila.

Operatiunea coordonata de DIICOT a inceput la ora 6.00, iar valoarea utilajelor gasite de politistii de la frontiera este de peste un milion de euro, potrivit Mediafax. In cea mai mare parte, este vorba despre excavatoare si tractoare, furate din Franta si Italia. Monitorizarea retelei a inceput din luna martie, iar actiunile de joi sunt realizate in colaborare cu autoritatile judiciare din Franta, Belgia si Italia.