Guvernul irakian a interzis luni vizitele organizate la mormantul fostului presedinte Saddam Hussein.Potrivit oficialilor Irakieni mai multe scoli din Tikrit au organizat vizite la mormantul sau unde nostalgicii vechiului regim irakian se aduna frecvent pentru a comemora ziua de nastere a fostului lider de la Bagdad.

Saddam Hussein a fost spanzurat la 30 decembrie 2006, dupa ce a fost condamnat pentru crime impotriva umanitatii, pentru moartea a 148 de localnici siiti arestati, judecati si executati in anii '80 pentru o presupusa tentativa de asasinarea a acestuia.

Masurile impuse de autoritatiile irakiene vin pe fondul intensificarii atentatelor. La sfarsitul lunii iunie, a fost inregistrat cel mai sangeros antentat petrecut in Irak in ultimul an si jumatate soldat cu 72 de morti, peste 200 de raniti si distrugerea a aproximativ 80 de imobile, cu doar cateva zile inainte ca acordul de securitate irakiano-american sa intre in vigoare iar o parte dintre soldatii americani sa se retraga din orasele irakiene, noteaza AFP.