Familia regelui pop Michael Jackson, care a incetat din viata in 25 iunie in urma unui atac de cord, a pus capat vineri unei lungi perioade de suspans, anuntand ca fanii vor putea sa-i aduca un ultim omagiu marti, 7 iulie, in sala Staples Center din Los Angeles.

Acest omagiu public, menit sa „celebreze viata lui Michael Jackson, regele muzicii pop” va avea loc incepand cu ora 17:00 GMT, ora 19:00, ora Romaniei, precizeaza comunicatul agentiei de relatii publice Sunshine, Sachs & Associates, care reprezinta familia Jackson.

11.000 de bilete vor fi distribuite gratuit publicului pentru a asista la ceremonie, adauga comunicatul. Sala Staples Center, unde s-au desfasurat repetitiile pentru cele 50 de concerte pe care Michael urma sa le sustina la Londra, incepand din 13 iulie, poate gazdui pana la 20.000 persoane.

Detaliile ceremoniei vor fi anuntate vineri, intr-o conferinta de presa de catre organizatorii concertelor de la Londra, firma AEG, proprietarul Staples Center.

Anuntul pune capat unor multiple speculatii privind intentiile familiei Jackson, dupa decizia sa de a nu organiza nimic special la resedinta lui Michael, Neverland. Ecrane gigant vor fi instalate in jurul cladirii pentru a permite celor prezenti sa asiste la omagiu in direct.

Comunicatul nu precizeaza insa data si locul funeraliilor cantaretului american. Mai multe publicatii locale scriau joi ca Michael va fi inhumat in cimitirul Forest Lawn, din Los Angeles.

Intre timp, a inceput batalia pentru custodia copiilor starului, dupa ce fosta sotie a sa si mama a doi din cei trei copiii ai sai, a anuntat joi ca vrea sa-si intre in drepturi.

"Imi vreau copiii", a declarat Debbie Rowe, casatorita cu Michael Jackson intre 1996 si 1999, in cadrul unei conversatii telefonice la televiziunea americana NBC. Doamna Rowe a precizat ca este pregatita pentru toate testele necesare, inclusiv ADN, pentru a demonstra ca ea este mama lui Prince Michael (12 ani) si a lui Paris (11 ani).

Luni, custodia temporara a celor trei copiii ai starului pop a fost incredintata mamei acestuia, Katherine Jackson, in varsta de 79 ani. In 13 iulie va avea loc o noua infatisare pentru acordarea custodiei.