Cantaretul american Michael Jackson a incetat din viata, joi noaptea, in urma unui stop cardiac. El fusese transportat de urgenta la spital de catre o echipa de paramedici chemati la locuinta sa si care l-au gasit fara suflare.

Cotidianul LA Times scria, joi noaptea, ca paramedicii l-au resuscitat inainte sa-l transporte la Centrul Medical UCLA. Publicatia anunta ca doctorii de la centrul medical UCLA l-au declarat decedat pe interpret dupa ce acesta a fost adus in coma profunda.

Un martor a spus ca starul pop, in varsta de 50 de ani, a fost luat de acasa intr-o ambulanta rosie. Tatal cantaretului nu a vrut sa dea detalii despre starea sa, scrie site-ul E! Online.

"Am aflat ca Michael Jackson a fost dus cu ambulanta la spital", scrie site-ul TMZ.com, specializat in viata starurilor, precizand ca regele muzicii pop a fost victima unui stop cardiac. La acel moment, nimeni nu dadea informatii oficiale despre starea sanatatii starului.

Imediat dupa ce a fost internat, in fata spitalului s-au strans o multime de fani. Cu lacrimi in ochi ei isi iau ramas bun de la cel care a fost Michael Jackson.

UPDATE4: Si CNN confirma ca Michael Jackos a incetat din viata

UPDATE 3: Si BBC anunta moartea interpretului

UPDATE 2:LA Times si New York Times scriu ca Michael Jackson a murit, in timp ce CNN anunta ca starul este deocamdata in coma

UPDATE: Site-ul TMZ.com este primul care anunta ca starul pop a incetat din viata.

Cel supranumit "Regele Muzicii Pop" anuntase in martie ca va sustine ultimele zece concerte din cariera sa in aceasta vara, la Londra, primul fiind programat in 8 iulie. Nu mai putin de un milion de oameni s-au inregistrat, in doar trei zile, pentru a cumpara bilete la cele 10 concerte. Datorita cererii mari de bilete, organizatorii au extins la 50 numarul de concerte, astfel ca spectacolele de adio ale fostului rege al muzicii pop urmau sa se intinda pana pe 24 februarie 2010. Intitulat "This is It", ultimul turneu din cariera lui Michael Jackson urma sa debuteze pe 13 iulie la Londra.

Si fanii din Romania l-au putut vedea in concert in anul 1992, in cadrul turneului "Dangerous". Milioane de fani din tara si din alte tari au fost la Bucuresti. Inregistrarea concertului din Capitala a fost cea mai vizionata inregistrare a unui concert difuzata pe canalul HBO, pana atunci.

Michael Jackson este unul dintre artistii cu cele mai mari vanzari de albume din toate timpurile. Dupa 1990 cariera sa a fost, insa, afectata de scandaluri. In 2005, a fost achitat dupa ce fusese acuzat de pedofilie.

Michael Joseph Jackson s-a nascut in 29 august 1958. Numit si Regele Muzicii Pop, a fost al saptelea membru al familiei Jackson. A debutat in cariera muzicala de la varsta de 11 ani ca membru al formatiei The Jackson 5 si a inceput cariera solo in 1971 in timp ce era inca un membru al grupului. Cinci dintre albumele sale solo au devenit cele mai bine vandute albume din intreaga lume : Off the Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991 ) si History (1995).

Unul din putinii artisti introdusi in Rock and Roll Hall of Fame de doua ori, a inclus mai multe realizari Guinness World Records inclusiv una pentru Thriller cel mai bine vandut album din lume, 13 Premii Grammy, 13 single numarul unu in cariera sa solo mai mult decat orice alt artist de sex masculin in Hot 100 ERA si vanzarea de peste 750 milioane de unitati in intreaga lume.

Jackson s-a confruntat cu probleme financiare în ultimii ani, fiind aproape de a-şi vinde celebra fermă Neverland la licitaţie, în mai 2008. Jackson nu a mai lansat nicio piesă nouă din 2001.

Michael Jackson - Thriller

Michael Jackson Billie Jean Live In Bucharest 1992

Ai crescut cu muzica lui Michael Jackson? Ai pastrat diferite obiecte care iti amintesc si acum de el? Coperte de discuri vinyl, insigne, poze alb-negru decupate din reviste sau chiar poze cu tine imbracat ca Michael Jackson la o petrecere de liceu? Trimite-ne pozele tale prin intermediul formularului de mai jos si lasa-i si pe ceilalti cititori HotNews.ro sa se bucure de amintirile tale.