Judecatorii au hotarat marti ca Gigi Becali nu poate parasi Romania. Judecatoria sectorului 1 a decis sa respinga cererea proaspatului europarlamentar de a-i fi ridicata interdictia de a parasi tara. Decizia poate fi insa atacata cu recurs.

"Vom declara recurs si vom cere judecarea la Tribunalul Bucuresti", a declarat la Realitatea TV avocatul Catalin Dancu, cel care il reprezinta in instanta pe Gigi Becali.

Interdictia de a parasi tara i-a fost impusa lui Becali in dosarul in care acesta este urmarit penal pentru lipsire de libertate.

Controlul judiciar aplicat patronului stelist a fost, in schimb, modificat, in sensul ca acesta poate sa mearga prin tara.

Gigi Becali a obtinut, potrivit rezultatelor partiale de la alegerile de duminica, mandat de europarlamentar. Acesta a fost propus pe listele PRM, in timp ce se afla in arest preventiv.

In 17 aprilie, Gigi Becali a parasit arestul preventiv, dupa ce a fost eliberat sub control judiciar. Instanta i-a impus lui Gigi Becali sa nu paraseasca Bucurestiul sau judetul Ilfov fara o incuviintare prealabila din partea anchetatorilor, sa se prezinte ori de cate ori este citat la instanta sau la Parchet si sa nu se apropie de partile vatamate din dosar.