Liderii coalitiei se vor intalni din nou, marti, in jurul orei 14.00, pentru a lua in discutie problema numirilor din deconcentrate si agentii, au declarat pentru NewsIn surse politice.

Sursele citate au mai precizat ca, din cauza lipsei de timp (la ora 12.00 era programata o sedinta a comitetului interministerial pentru fonduri UE, iar la ora 13.00 Mircea Geoana trebuia sa mearga la Senat) nu a fost abordat subiectul numirilor din agentiile din subordinea ministerelor si la deconcentratele din teritoriu. De aceea, o noua sedinta a coalitiei va incepe la ora 14.00.

Dupa prima sedinta, declaratiile de presa au fost anulate in ultimul moment. Jurnalistii au fost invitati la ilustratii la sedinta comitetului interministerial pentru fonduri UE, dar nici aici accesul nu a mai fost permis.

Sedinta de marti a coalitiei a fost programata la cererea pesedistilor, nemultumiti ca cei de la PDL blocheaza numiri in functii, nominalizari ale PSD. Potrivit unor surse, nemultumirile PSD sunt legate de intarzierea numirilor unui secretar de stat la ministerul Justitiei, a directorilor la Tarom si aeroportul Henri Coanda, RA-APPS si Hidroelectrica.