Cristian Popescu Piedone a ramas fara permis de conducere, dupa ce prefectul judetului Arges, Marcel Proca, a semnat, luni, ordinul de suspendare a permisului de conducere al primarului sectorului 4.

Piedone si-a luat viza de flotant in comuna argeseana Priboieni, dupa care a dat examenul de sofer in judetul Arges, reusind sa sustina toate cele cinci categorii auto intr-o singura zi.

Cristian Popescu a declarat ca nu a fost anuntat oficial despre aceasta decizie dar, cand acest lucru se va intampla, se va consulta cu avocatul lui.

"O primarie nu se conduce cu un permis auto", a afirmat el.

Intrebat cum de a reusit aceasta performanta, Cristian Popescu a replicat ca in Romania "exista sute de mii de cetateni care isi iau permisul intr-o singura zi".

El a precizat ca nu vrea "sa dezvolte subiectul" si ca va oferi detalii suplimentare dupa ce va discuta cu avocatul.

"Tot ce pot sa va spun este ca nu am incalcat nicio lege in vigoare", a incheiat el.

Piedone nu a respectat procedurile in obtinerea vizei de flotant

Prefectura va trimite, in cursul zilei de luni, la Judecatoria Pitesti, ordinul prin care se cere suspendarea permisului de conducere al lui Popescu Cristian Victor Piedone, invocand nerespectarea procedurilor in obtinerea vizei de flotant de catre acesta, in comuna argeseana Priboieni, potrivit Mediafax.

"Din cercetarile noastre rezulta ca Popescu Cristian Victor Piedone, primarul sectorului 4 al Capitalei, a obtinut viza de flotant in data de 27 septembrie 2007, figurand ca ar fi stat la cetateanul Constantin Grigoroiu, dar din informatiile noastre lucrul acesta nu s-a intamplat, iar la putin timp dupa obtinerea vizei, in data de 19 octombrie 2007, a sustinut examen pentru obtinerea permisului de conducere la toate categoriile, examen pe care l-a promovat. Astazi (n.r. - luni) am semnat alte opt ordine de suspendare, astfel incat, in acest moment, exista 329 de permise suspendate, iar la Politia Arges au fost depuse 57 de carnete de conducere pe care noi le suspectam ca ar fi fost obtinute in mod fraudulos", a declarat prefectul Marcel Proca.

Acesta a precizat ca, in cursul zilei de luni, Prefectura va trimite instiintarea catre primarul sectorului 4 potrivit careia acesta trebuie sa depuna permisul de conducere in termen de cinci zile de la data primirii documentului respectiv.