Un copil, in varsta de un an si 6 luni, din judetul Arad, care s-a intors recent dintr-o calatorie in Portugalia si Spania, a fost suspectat de gripa porcina, dupa ce s-a prezentat la medic cu simptome de raceala. Acesta a fost izolat preventiv si i s-au recoltat probe de sange, a declarat, pentru HotNews.ro, seful Directiei de Sanatate Publica Arad, Mihai Tarcus.

UPDATE: Copilul din localitatea aradeana Sambateni nu are gripa porcina, a declarat la Realitatea FM directorul Spitalului de Boli Infectioase Matei Bals, Adrian Streinu Cercel.

"Acest caz a fost o alarma falsa. Persoana nu vine dintr-o zona de circulatie a acestui virus sau in care au fost confirmate cazuri privind aceasta maladie", a precizat Adrian Streinu Cercel.

Copilul a prezentat simptome de raceala si, din cauza faptului ca a calatorit recent in Portugalia si Spania, o echipa de medici s-a deplasat in localitatea de domiciliu, Sambateni, si a recoltat probe de sange, care au fost trimise la Institutul “Dr. I. Cantacuzino” din Bucuresti.

Familia copilului a refuzat internarea la spitalul judetean si transferul la Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, iar momentan se afla sub supraveghere medicala la domiciliu, pana cand va sosi rezultatul analizelor. "Copilul nu are febra, se simte bine, se joaca...insa au fost luate toate masurile preventive", a precizat joi doctorul Mihai Tarcus.