Sandu Geamanu a declarat miercuri ca printre ziaristi - 'cainii de paza ai societatii' exista si caini turbati, care trebuie sa fie vaccinati anti-jigodie. Sandu Geamanu a facut aceasta declaratie cand a parasit arestul Politiei, dupa ce judecatorii au decis ca acesta sa fie cercetat in libertate.

"Jurnalistii sunt considerati cainii de paza ai societatii. Nu toti cainii sunt sanatosi, mai sunt si caini turbati", a spus el, recomandand presei un 'vaccin anti-jigodie'. El nu a dorit sa explice exact care este motivul supararii pe ziaristi.

Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a decis, miercuri dimineata, ca Ilie Alexandru, zis Sandu Geamanu, sa fie cercetat in libertate pentru santaj si tainuire, in timp ce Tinel Niculae si Paul Mihalache sa fie arestati pentru furt si complicitate la talharie, potrivit Mediafax.

Parchetul Capitalei a emis, marti seara, ordonante de retinere pe numele lui Ilie Alexandru, zis Sandu Geamanu, si a lui Tinel Nicolae, impuscat si agresat de garzile lui Gigi Becali, cei doi fiind acuzati si pentru implicare in furtul masinii finantatorului Stelei.

De asemenea, Parchetul l-a mai retinut pe Paul Mihalache.

Ilie Alexandru este acuzat de tainuire si santaj. Potrivit avocatului Sever Teodorescu, impotriva lui Geamanu si a lui Tinel Nicolae exista o reclamatie a unui cetatean irakian.

La randul sau, avocata lui Tinel Nicolae, Nicoleta Anghel, a spus ca Sandu Geamanu si clientul sau nu au legatura cu furtul masinii lui Andrei Hrebenciuc. Ea a adaugat ca Sandu Geamanu este acuzat ca ar fi cerut 6.000 de euro pentru a-i returna masina furata.

Potrivit avocatei Anghel, denuntatorul, irakianul Amer, ar fi predat "doua pungi cu acte de la doua masini furate" pe care le-ar fi recuperat prin intermediul lui Sandu Geamanu.

Nicolae Tinel este acuzat de infractiunile de furt si furt calificat, la audierile de marti el refuzand sa dea declaratii, a spus avocata, adaugand ca asupra aparatorilor celor doi retinuti s-ar fi facut "presiuni de catre Marian Iorga, seful Serviciului de Furturi auto".

Tinel Nicolae si Paul Mihalache sunt acuzati de furtul a trei autoturisme si complicitate la talharire, Judecatoria sectorului 1 admitand cererea Parchetului de emitere de mandate de arestare pe numele lor, pentru 29 de zile.

Pentru Ilie Alexandru instanta a respins cererea Parchetului, dispunand cercetarea lui in libertate in acest dosar.

Avocata lui Mihalache, Mirela Popescu, a afirmat ca procurorii incearca o fortare prin asimilarea lui Sandu Geamanu cu clientul sau si Tinel Nicolae.