Cel putin 30 de oameni au fost ucisi in urma unui dublu atentat sinucigas produs vineri intr-o zona siita din Bagdad, a anuntat politia locala, citata de BBC. Atacurile de vineri au venit la doar o zi dupa ce 45 de persoane, cei mai multi pelerini iranieni, au fost ucisi intr-un atentat sinucigas care a avut loc intr-un restaurant din al-Muqdadia, la 25 de kilometri est de Baquba, iar alte cateva zeci au murit intr-o explozie produsa la Bagdad.

Autoritatile au anuntat ca atacurile de vineri au avut loc in cartierul Kadhimiya, in timp ce oamenii se adunau pentru rugaciuni. Cel putin 100 de persoane au fost ranite in urma atacului produs la mormantul imamului Mousa al-Kazim. Doi atacatori sinucigasi si-au detonat incarcaturile explozive la cateva minute distanta unul de celalalt.

BBC precizeaza ca atacurile violente s-au redus ca intensitate in Irak in ultima vreme insa insurgentii continua sa fie activi.

Cel putin 45 de persoane, cei mai multi pelerini iranieni, au fost ucisi joi intr-un atentat sinucigas care a avut loc intr-un restaurant din al-Muqdadia, la 25 de kilometri est de Baquba. Atacul s-a soldat cu cel putin 55 de raniti.

Tot joi, un atacator sinucigas s-a infiltrat printre familiile fara adapost din Bagdad care primeau ajutoare de la politisti si si-a detonat incarcatura exploziva. Atacul s-a soldat cu moartea a 28 de persoane.