Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au prelungit, miercuri, pentru 30 de zile interdictia de a parasi tara in cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu, a fostului sef al DGIPI Ilie Cornel Serban si a ofiterului DGA Petru Pitcovici, acuzati de coruptie, informeaza Mediafax.

Avocatul care il reprezinta pe Cornel Serban, a spus ca va depune, joi, la Curtea de Apel Bucuresti o contestatie fata de aceasta decizie. Si aparatorul lui Gabriel Popoviciu a spus ca va ataca acest act al procurorilor, o cerere asemanatoare urmand sa fie depusa si de avocatii lui Petru Pitcovici.

Procurorii au prelungit interdictia decisa de instanta suprema, care a respins arestarea preventiva a celor trei. In 1 aprilie, instanta suprema a decis cercetarea in libertate a omului de afaceri Puiu Popoviciu, a fostului sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) Ilie Cornel Serban si a sefului Diviziei Operatiuni in cadrul DGA Petru Pitcovici.

In 26 martie, Curtea de Apel Bucuresti decisese cercetarea in libertate a lui Cornel Serban, Petru Pitcovici si Gabriel "Puiu" Popoviciu, cei trei avand interdictie de a parasi tara, decizie atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In acest dosar, procurorii DNA i-au retinut, in noaptea de 24 spre 25 martie, pe Cornel Serban, Petru Pitcovici, Gabriel Popoviciu si pe Ioan Alecu. Procurorii anticoruptie nu au mai formulat cerere de arestare preventiva pentru Ioan Alecu, fostul rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, considerand ca a fost cinstit pe parcursul audierilor si ca a colaborat cu anchetatorii.