Patronul echipei FC Arges, Cornel Penescu, si presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, au primit, marti dimineata, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile. Decizia a fost luata de magistratii Tribunalul Arges, intr-o sedinta inceputa la ora 6:00. Si Liviu Facaleata, director general al hipermarketului PIC, si Cristian Libertatu, fost director al OJPC Arges, retinuti in acelasi dosar, vor sta cate 29 de zile in arest.

Finantatorul Clubului de Fotbal FC Arges, Cornel Penescu, fusese retinut, luni, pentru 24 de ore, de catre procurorii DNA pentru dare de mita. Anchetatorii spun ca Penescu ar fi dat circa 125.000 de euro unor arbitri, pentru a arbitra favorabil meciurile echipei FC Arges.

Luni seara au fost retinuti de catre DNA si Liviu Facaleata, directorul general al lantului de marketuri PIC, patronat de Cornel Penescu, si Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges.

Tot luni seara, presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a fost retinut pentru 24 de ore in acelasi dosar, dupa ce, in cursul zilei, procurorii anticoruptie au descins la sediul Federatiei Romane de Fotbal, de unde au ridicat documente din biroul sefului CCA.