Echipele de salvare au reluat miercuri cautarile eventualilor supravietuitori in urma cutremurului puternic de luni din centrul Italiei, in contextul in care, la putin peste 48 de ore de la dezastru, a avut loc un nou seism in regiunea Abruzzo. Seismul de miercuri dimineata urmeaza celui produs marti seara, in jurul orei 00:30 ora Romaniei, in orasul L'Aquila din centrul Italiei.Un nou bilant indica 250 de morti in urma cutremurului de luni.

Seismul de miercuri a fost simtit in jurul orei 6:30 ora Romaniei, a constatat un jurnalist de la agentia AFP.

Un alt cutremur puternic fusese resimtit marti seara, in jurul orei 00:30 ora Romaniei, in orasul L'Aquila din centrul Italiei, la aproximativ patru ore de la o alta replica importanta, inregistrata la ora 20:45 ora Romaniei.

Acest ultim cutremur a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, potrivit postului Rainews 24. Replica inregistrata in cursul serii a fost insa cea mai puternica de la seismul de luni, avand magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter, potrivit Protectiei civile italiene.

Ultimul bilant anuntat de premierul Silvio Berlsuconi arata ca 260 de persoane (intre care 16 copii) si-au pierdut viata din cauza cutremurului de luni din centrul Italiei. Bilantul precedent, anuntat de surse medicale din L'Aquila, indica 228 de victime in urma seismului, 15 dintre acestea nefiind inca identificate.