Omul de afaceri Gigi Becali va ramane in detentie pana ii expira mandatul de arestare, au decis luni judecatorii Tribunalului Bucuresti care au respins recursul depus de avocatii omului de afaceri. Becali a fost arestat preventiv saptamana trecuta pentru 29 de zile sub acuzatia de lipsire de libertate. Sentinta de luni este definitiva.

UPDATE9 Judecatorii au respins recursul. Becali va ramane in arest

UPDATE8: Gigi Becali a fost dus din nou in arest dupa ce a fost audiat de judecatori.

UPDATE7: Judecatorii au inceput audierea lui Gigi Becali.

UPDATE6: Avocatii lui Becali si-au incheiat pledoariile.

UPDATE5: Cererea de recuzare a fost respinsa, discutarea recursului s-a reluat.

UPDATE4: Recursul a fost suspendat pentru o ora, dupa ce avocatii lui Becali au cerut recuzarea instantei.

UPDATE3: Gigi Becali a ajuns la Tribunal.

UPDATE2: Zeci de oameni s-au strans in fata Tribunalului pentru a-l sustine pe Becali.

UPDATE1: Catalin Smarandescu a fost dus in fata judecatorilor.

Becali se afla in arestul Directiei Cercetari Penale, dupa ce, vineri, magistratii Judecatoriei sectorului 1 au decis ca finantatorul Stelei si patru dintre bodyguarzii sai sa fie arestati preventiv pentru 29 de zile in dosarul privind sechestrarea mai multor persoane care i-ar fi furat masina omului de afaceri, in luna ianuarie a acestui an.

Potrivit Mediafax, magistratii Tribunalului Bucuresti au prezentat, sambata, motivele retinerii pentru 29 de zile a lui Gigi Becali. Ei considera de neconceput faptul ca omul de afaceri a incercat sa isi faca singur dreptate: "Instanta apreciaza ca nu este de conceput intr-o societate democratica, cu reguli de conduita si convietuire clara, chiar daca s-ar proba in mod cert ca victimele - Tinel Nicolae, Constantin Stan si Stefan Margean - sunt autorii furtului autoturismului lui Gigi Becali, sa se recurga la "proceduri judiciare paralele" care nu au nicio legatura cu ordinea si statul de drept, ci intra in sfera ilicitului penal."

Gigi Becali fusese retinut joi, cand a primit mandat de arestare pentru 24 de ore dupa ce a fost audiat mai multe ore la sediul Politiei Capitalei. Vineri, judecatorii au decis sa prelungeasca mandatul de arestare cu 29 de zile. Proteste in fata Tribunalului