Celebrul compozitor francez Maurice Jarre a decedat duminica, la Los Angeles, la varsta de 84 de ani, informeaza bbc.co.uk. El era bolnav de cancer. Una dintre ultimele sale aparitii publice a avut loc in februarie, la Festivalul de Film de la Berlin, unde a primit Premiul pentru intreaga cariera.

Maurice Alexis Jarre s-a nascut la Lyon, Franta, apoi, in anii '60, s-a mutat in SUA. A fost casatorit de patru ori si este tatal lui Jean-Michel Jarre, pionier al muzicii electronice.

A devenit celebru pentru coloane sonore compuse pentru filme de exceptie, si mai putin pentru muzica simfonica pentru teatru si balet. Primul dintre acestea, Lawrence al Arabiei (1962), i-a adus primul premiu Oscar. Au urmat inca doua Oscaruri, pentru Doctor Jivago si Calatorie in India. In total, Maurice Jarre a compus muzica pentru 164 de productii cinematografice pentru marele si micul ecran, semnate de regizori precum David Lean, Alfred Hitchcock, John Huston si Luchino Visconti. Cateva exemple: Cercul poetilor disparuti, Ghost, The Damned, The Man Who Would Be the King, miniseria tv Iisus din Nazareth.