Viitorul politic al ministrului britanic de interne Jacqui Smith este tulbure de cand s-a descoperit ca i-a fost decontata o factura de servicii de televiziune prin cablu ce includea un pachet de canale pentru adulti. Din greseala, spune Smith, factura in valoare de 67 de lire sterline s-ar fi strecurat langa cea de internet, inclusa in cheltuielile de serviciu, relateaza Telegraph.co.uk.

In iunie anul trecut, dna ministru a solicitat decontarea facturii pentru Virgin Media, care includea plata pentru vizionarea mai multor filme, intre care doua pentru adulti, la 5 lire bucata in sistem pay-per-view. Presa britanica a studiat atent desfasuratorul si a stabilit ca acestea au fost urmarite in doua ocazii, pe 1 si 6 aprilie 2008, cand ministrul Smith nu s-ar fi aflat acasa.

Un apropiat al familiei citat de Sunday Times sustine ca Jacqui Smith este extrem de furioasa pe sotul sau.

Intr-o declaratie, ea a declarat: "Imi cer scuze ca am inclus, din greseala, factura pentru servicii tv prin cablu alaturi de cea pentru servicii de internet. De indata ce mi-a fost adusa la cunostinta, am remediat problema. Intreaga suma va fi returnata statului."

Jacqui Smith a fost puternic criticata luna trecuta, pentru ca a primit anul trecut 116.000 lire pentru decontarea cheltuielilor de la domiciliul sau secundar din Redditch, unde locuieste cu sotul si copiii, in conditiile in care isi declarase drept domiciliu principal o camera din casa londoneza a surorii sale.

Legea britanica prevede o indemnizatie pentru achitarea facturilor de la domiciliul secundar, acordata parlamentarilor care sunt nevoiti sa faca naveta intre circumscriptia lor si Londra, dar presa a publicat in ultimele luni o serie intreaga de dezvaluiri privind deconturi de acest gen considerate abuzive.