Columbianul Arcedio Alvarez, sau "Monstrul din Mariquita", este judecat in Columbia pentru sechestrare, viol si incest asupra propriei fiice, cu care a avut 11 copii, relateaza bbc.co.uk. Femeia are in prezent peste 30 de ani si a fost violata inca de cand avea doar zece ani.

Alvarez respinge acuzatiile si sustine ca femeia nu este fiica sa biologica, ci adoptata. "Am fost de acord sa avem o relatie romantica, deoarece ne iubeam. Dar nu este copilul meu", a declarat el in fata judecatorilor.

Femeia, ramasa fara mama la varsta de cinci ani, a declarat: "L-am respectat intotdeauna ca pe un tata si el este tatal meu. (...) Nu a vorbit niciodata despre incest, despre motivul pentru care o faceam. Cateodata il intrebam, iar el imi spunea ca este voia Domnului..." Ea a nascut 11 copii rezultati din relatia incestuoasa, iar trei dintre acestia au murit.

Militantii pentru drepturile copiilor au cerut inchisoare pe viata pentru Alvarez, daca acesta va fi gasit vinovat. Ei avertizeaza ca in Columbia exista sute de mii de cazuri de abuzuri sexuale comise asupra copiilor, niciodata investigate.