Cel putin 20 de oameni au murit si 38 au fost raniti, inclusiv femei si copii, intr-un atentat cu masina capcana care a avut loc joi la Bagdad, intr-un cartier majoritar shiit, anunta AFP, citand fortele irakiene de securitate.

Vehiculul a explodat in apropierea unei statii de autobuz pe artera principala a cartierului Shaab, zona comerciala situata in nordul capitalei irakiene.

Acesta este cel de-al patrulea atentat din luna martie, crescand temerile privind capacitatea fortelor irakiene de a asigura securitatea in marile orase.

"Ma intorceam acasa dupa ce facusem piata cand s-a produs explozia. Am incercat sa scap, era foc peste tot", povesteste Oum Hatam, un irakian in varsta de 45 de ani, internat acum intr-un spital.

"Am vazut corpuri de femei, de copii si o duzina de microbuze calcinate", a adaugat el.

Printre morti figureaza patru copii si trei femei, potrivit bilantului spitalelor din Bagdad unde au fost transportate victimele.

Shaab este teatrul luptelor dintre militiile shiite, in special Armata lui Mahdi, condusa de liderul radical Moqtada Sadr, si gruparile insurgente sunite.

Tot joi, un irakian a fost ucis si alti patru raniti in provincia petroliera Kirkuk, in urma exploziei unei mine artizanale la trecerea unui vehicul al societatii irakiene de electricitate.

Si un alt incident: imamul moscheii Jalawla a fost ucis de un grup de necunoscuti, care au reusit sa fuga.