Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a distrat copios in timpul discutiei online care a inceput joi dimineata, la Casa Alba: una dintre cele mai frecvente intrebari era legata de legalizarea marijuanei si daca o astfel de decizie ar putea scoate economia americana din recesiune, relateaza AP.

Dincolo de amuzament, Obama a precizat ca nu crede ca legalizarea marijuanei reprezinta o strategie buna pentru revigorarea economiei americane.

Glumind despre interesul mare asupra acestui subiect, presedintele a comentat: "Nu stiu ce spune acest lucru despre publicul online."

Trecand la un registru mai serios, el a subliniat ca nu crede ca legalizarea marijuanei reprezinta o politica economica buna.

Americanii au fost invitati joi sa adreseze intrebari presedintelui american via internet, in cadrul primei initiative de acest gen a actualei presedintii.

Barack Obama si-a invitat compatriotii la un exercitiu democratic in masa, care ar putea transforma relatiile dintre cetateni si administratie: el le-a cerut sa intre pe site-ul Casei Albe, sa puna intrebari si sa le voteze pe cele mai importante.

Presedintele a pus o singura conditie: intrebarile sa se refere la chestiuni economice.

Probabil, de aici a aparut si legatura dintre marijuana si iesirea din recesiune.