Chestorul Gelu Drajneanu a fost desemnat sa coordoneze Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul MAI, in locul lui Cornel Serban, care a fost retinut de DNA pentru trafic de influenta.

Pana acum, Gelu Drajneanu a fost consilierul ministrului de Interne Dan Nica. Mai mult, Drajneanu este fost inspector general adjunct al Inpectoratului General al Politiei Romane.

UPDATE: Cornel Serban a demisionat, miercuri, de la conducerea DGIPI din cadrul MAI, el fiind retinut, marti noaptea, de procurorii anticoruptie, anunta Mediafax. Astfel, nu mai este necesara revocarea sa din functie.

UPDATE: Ministrul de Interne, Dan Nica, l-a demis pe seful Diviziei de Protectie din DGIPI, Vasile Viorel, informeaza Realitatea TV.

Seful DGIPI Cornel Serban, seful Diviziei de Operatiuni din DGA, Petre Pitcovici, omul de afaceri Puiu Popoviciu si Ioan Alecu, fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti au fost retinuti de DNA, in noaptea de marti spre miercuri. Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de DNA, Cornel Serban este acuzat de favorizare a infractorului si folosirea de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase.

Dan Nica a fost miercuri, la sediul DGIPI, unde, potrivit unor surse politice, ministrul intentioneaza sa desfiinteze DGIPI si sa restructureze "din temelii" Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului de Interne. Conform surselor citate, o decizie privind modul de reorganizare a DGA va fi luata in cateva zile, relateaza Mediafax.

DNA: Celor patru retinuti li s-au adus la cunostinta acuzatiile

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de DNA si citat de Mediafax, Ioan Alecu, fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, iar Gabriel Aurel Popoviciu, de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.

Totodata, Ilie Serban Cornel, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI, este acuzat de favorizare a infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase, in timp ce Petru Pitcovici, seful Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI, este cercetat pentru favorizarea infractorului.

Ilie Cornel Serban, doar o saptamina in functie

Ilie Cornel Serban a fost audiat marti seara de Directia Nationala Anticoruptie, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Alaturi de el, a fost audiat si seful diviziei de Operatiuni al DGA, Petre Pitcovici. Ilie Cornel Serban fusese numit la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna de ministrul Dan Nica in data de 15 martie.

Dan Nica va fi audiat saptamana viitoare in Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor

Vicepresedintele Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor, liberalul George Scutaru, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca ministrul Administratiei si Internelor, vicepremierul Dan Nica, va fi audiat in acesta comisie saptamana viitoare. Deputatul PDL Eugen Badalan a cerut, miercuri, in sedinta Comisiei ca ministrul sa fie audiat in comisie in legatura cu "scandalul" de la DGIPI si cu intentiile acestuia de reorganizare a MAI.

"Nu inteleg foarte exact care sunt obiectivele acestei reorganizari", declara, pentru Mediafax, Eugen Badalan. El a aratat ca, la fel ca si in cazul Ministerului Apararii, parlamentarii au aflat din presa despre anumite lucruri din Ministerul de Interne, iar ministrii nu au venit sa informeze comisiile.