Josef Fritzl, austriacul in varsta de 73 de ani care a socat intreaga lume dupa ce si-a sechestrat si violat propria fiica in beciul locuintei sale timp de 24 de ani si a avut 7 copii cu ea, a fost condamnat la inchisoare pe viata, anunta AFP.El nu va merge insa la inchisoare, ci va fi internat intr-o institutie psihiatrica.

Josef Fritzl a fost gasit vinovat de omor, sclavie, sechestrare, viol si incest. Cel supranumit "Monstrul din Amstetten" a pledat vinovat pentru toate capetele de acuzare.

Fritzl a afirmat ca este de acord cu sentinta si nu va face apel.

Austriacul in varsta de 73 de ani a fost acuzat de uciderea unuia dintre cei 7 copii rezultati din legatura incestuoasa cu fiica sa, Elizabeth. Copilul a murit in pivnita casei, la cateva zile dupa nastere, din cauza ca nu a primit la timp asistenta medicala.

Verdictul in cazul Fritzl a venit in doar 4 zile de la startul procesului, care a inceput luni.

Josef Fritzl a avut sapte copii cu fiica sa, Elisabeth, dintre care unul a murit la cateva zile de la nastere. Barbatul i-a tinut pe Elisabeth si pe trei dintre cei sase copii care au supravietuit inchisi in subsolul casei, in timp ce pe ceilalti i-a adoptat impreuna cu sotia sa, dupa ce a convins-o ca mama lor i-a abandonat in fata usii.

Cazul a iesit la suprafata dupa ce Kerstin, una dintre fetele lui Fritzl a suferit o infectie a rinichilor si a fost internata de urgenta.

  • Fritzl s-a pus la dispozitia stiintei, pentru a ajuta psihiatrii

Cu putin timp inainte de inceperea procesului, Josef Fritzl a invitat psihologi si psihiatri sa-l examineze cat mai detaliat, pentru a acumula experienta pentru cazuri similare cu al sau.

"Sunt constient ca voi petrece foarte mult timp in inchisoare. As vrea sa fiu examinat de cat mai multi creatori de profile, psihologi si psihiatri, de preferat cei mai renumiti din lume. Ar trebui sa priveasca in adancimile sufletului meu si sa ia aminte pentru cazuri viitoare", a declarat Fritzl, intr-un interviu pentru o revista austriaca.

"Ar fi in interesul stiintei sa examinam acest caz unic cat mai in detaliu. Din punct de vedere al medicinei si criminalisticii, personalitatea lui merita cu certitudine sa fie examinata", a afirmat un cunoscut psihiatru austriac, Reinhardt Haller.

  • Medic psihiatru: Fritzl ar comite fapte similare, daca ar fi lasat in libertate

O martora la proces, medic psihiatru, citata de BBC, a declarat ca, inca din copilarie, Josef Fritzl simtise nevoie sa domine si sa controleze viata altora, pentru ca el a fost un copil nedorit, care nu a fost iubit, un copil inteligent, care a crescut hotarât sa aiba pe cineva care sa ii apartina in exclusivitate.

In opinia aceleiasi martore, Josef Fritzl are deficiente emotionale, dar a stiut tot timpul ca faptele sale sunt reprobabile. Martora mai sustine ca, netratat si in libertate, Josef Fritzl ar comite fapte similare.