Actrita Natasha Richardson a incetat din viata, miercuri, la varsta de 45 de ani, in urma unui accident suferit, luni, pe o partie de schi din Canada, a anuntat purtatorul de cuvant al artistei, potrivit CNN.

Richardson, sotia actorului Liam Neeson si fiica actritei Vanessa Redgrave, se afla, luni, in statiunea canadiana Mont Tremblant, cand a cazut, in timpul unei lectii de schi, pe o partie rezervata incepatorilor. Desi initial nu a parut a fi afectata de cazatura, actrita a fost dusa la un spital din apropiere, iar apoi transportata la Spitalul Sacre-Coeur din Montreal, dupa ce a acuzat dureri de cap. Marti, starea sa s-a agravat, ea fiind trasferata la spitalul Lenox Hill Hospital din New York, unde a decedat.

"Liam Neeson, fiii sai si intreaga familie sunt socati si devastati de moartea tragica a mult iubitei lor, Natasha. Ei se simt profund recunoscatori pentru sprijinul acordat, pentru dragostea si rugaciunile tuturor si roaga sa le fie respectata intimitatea in aceste momente dificile", a declarat purtatorul de cuvant al familiei, Alan Nierob, intr-un comunicat, citat de Reuters.

Natasha Richardson s-a nascut la Londra, pe 11 mai 1963, si este fiica actritei Vanessa Redgrave si a regizorului Tony Richardson si sora actritei Joely Richardson. De asemenea, ea este nepoata regretatului actor Sir Michael Redgrave.

Impreuna cu actorul Liam Neeson, in varsta de 56 de ani, cu care s-a casatorit in 1994, dupa ce au jucat impreuna in filmul "Nell cea salbatica", are doi fii: Michael, in varsta de 13 ani, si Daniel Jack, in varsta de 12 ani.

Natasha Richardson a jucat intr-o serie de filme celebre produse la Hollywood, printre care Gothic (1986), Patty Hearst (1988), The Handmaid's Tale (1990), Widow's Peak (1994), Nell (1994) sau The Parent Trap (1998), insa este mult mai cunoscuta pentru cariera teatrala, fiind castigatoarea unui premiu Tony, in 1998, pentru rolul din spectacolul de pe Broadway "Cabaret", in regia lui Sam Mendes.