Doi gemeni arestati pentru jaful spectaculos al unuia dintre cele mai mari magazine din Berlin au fost eliberati, dupa ce justitia nu a putut stabili care dintre cei doi frati este adevaratul vinovat, a anuntat miercuri parchetul, citat de AFP.

"Din probele pe care le avem rezulta ca cel putin unul dintre cei doi gemeni a luat parte la jaf, dar este imposibil sa stabilim care dintre ei este vinovatul", precizeaza parchetul berlinez, intr-un comunicat.

O urma de ADN a fost prelevata de la locul jafului, dar ADN-ul a "doi gemeni este practic identic" si nu este posibila o diferentiere intre ei "in acest stadiu al stiintei".

Trei barbati au furat bijuterii in valoare de cinci milioane de euro din magazinul KaDeWe, fara sa declanseze alarma, in weekend-ul 24-25 ianuarie.

Cei trei cunoasteau foarte bine valoarea bijuteriilor, in conditiile in care au fost furate doar piesele foarte scumpe.

Luna trecuta, in Malaezia, doi gemeni au scapat de la o foarte probabila condamnare la moarte pentru trafic de droguri in circumstante similare. Judecatorul a refuzat cazul, dupa ce politia a fost incapabila sa stabileasca cine este adevaratul vinovat.