Procurorii DIICOT Bacau au arestat sambata parintii a doi copii care incercau sa-i vanda pentru a li se preleva cate un rinichi, in schimbul a 12.000 de euro.

Cei doi, N.C. si P.B., recidivist, in calitate de parinti naturali, si-au manifestat intentia de a-i vinde pe minorii B.C.D., si respectiv B.B.A., ambii in varsta de 7 ani, pentru a li se preleva acestora cate un rinichi, primind pentru acordul lor suma de 12.000 Euro.

In scopul prelevarii de organe de la cei doi minori, inculpatii i-au dus pe acestia la un laborator de analize medicale din mun. Bacau, unde le-au fost prelevate probe de sange pentru analiza, in vederea stabilirii starii de sanatate si a compatibilitatii.

Inculpatii au semnat si declaratii notariale, aratand ca sunt de acord cu deplasarea minorilor la un spital din Timisoara, in vederea prelevarii unui rinichi si, mai mult, si-au manifestat intentia de a se deplasa personal la spital, pentru a se asigura ca nu vor fi prelevate si alte organe, situatie in care ar fi solicitat plata unei sume de bani suplimentare.

N.C. si-a manifestat intentia de a-si vinde si fetita minora, contra unei sume de bani, afirmand ca nu ii este de folos, fiind bolnava.

Tribunalul Bacau a dispus arestarea preventiva a celor doi inculpati pentru o perioada de 29 de zile.